Tretí deň majálesu sme sa vybrali ochutať ďalšiu dobrotu. Prinášame teda tretí tip z tejto akcie, ktorú inak chválime aj za podarený food court.
Už designovo nás zaujal stánok
Šporheltníky, ktorý sa vymyká stereotypu a jeho hlavnou súčasťou sú dva kusy šporheltov. Medzi stánkami s hot-dogmi, burgrami, cigánskymi, či kačkami ho aj vďaka tomuto rýchlo odhalíte. Priznávam, že nám nebol úplne neznámy, lebo som ho prvý krát zachytil na vinobraní v Modre minulý rok. Preto som už vedel do čoho idem a že nebudem ľutovať.
Dve milé a usmiate slečny sa hneď opýtali, ktorý to bude a ja som bez váhania povedal, že slaninkový. Na výber máte zo siedmych druhov slaných a dva sladké.
Šporheltníky sú vždy čerstvé, keďže sa jedná o placky z čerstvého kysnutého cesta a pripravujú sa priamo pred vami. Ten náš testovaný sa skladal zo smotany, syru, uhorky a opečenej slaninky. Po odbehnutí ku stolu a nafoteniu pre vás som sa ocitol z Tyršovho nábrežia v Modre, kde som ho prvý krát ochutnal. Placka je primerane hrubá a dostatočne naplnená, aby ste nemali pocit, že jete len cesto. Náplne bolo štedro, hlavne slaninky a tak sa chute výborne prepojili.
Musíme oceniť, že Šporheltníky sú nejakým vymanením zo stereotypu streetfoodu a pri tom ako sa nám sem začínala na ulici pretláčať americká a iná kuchyňa majú čo ponútknuť z tej našej klasickej.
Tak ako aj predošlé dva kúsky z nášho hodnotenia, ani túto dobrotu nenájdete štandardne v Bratislave, ale svoje sídlo majú v Trnave. No na
facebooku sa tiež dočítate, kde si môžete aktuálne zmlsnúť, keďže sa nám blíži sezóna rôznych festivalov a potom aj vinobraní a hodov...