Často a rád sa vraciam do dobrých reštaurácií. Či už na jedlá, ktoré som si tu obľúbil, alebo vyskúšať nové.
Posledná návšteva Hájovne u Hoffera v Nitre bola z tých, kedy som si vybral svoju overenú klasiku.
Reštaurácia skladajúca z dvoch časti – modernejšej v presklenej časti, ktorá pôsobí modernejšie a druhej, ktorá sa viac hodí ku kuchyni, na ktorú je reštaurácia zameraná – poľovnícku.
Gulášová divinová polievka, ktorá je mierne pikantná je tu vždy perfektná. Aktuálne som v porcii mal viac zemiakov ako inokedy, no nebolo to vôbec na škodu. Vždy je hustá a mäsožrúti si tu prídu na svoje, nehrozia žiadne “vzorky” mäsa, ale normálna plnohodnotná porcia.
Druhým jedlom som si zvolil tzv. Richtárske halušky. Jedná sa o klasické bryndzové halušky (zemiakové) doplnené aj o klobásu a pečené mäso. Okrem toho, že bol podľa mňa výborný nápad pridať aj pečené mäso, halušky sú tu vždy výborné. Sú zemiakové, nie len múčne a vždy akurát uvarené. Spolu s klobásou a syrom je to osvieženie nášho tradičného jedla. Veľmi rád sem prídem na ne aj keď nemám zrovna cestu okolo, ale idem účelovo na ne. Priznám sa bez mučenia, že tieto halušky sú už dlhšie moje naobľúbenejšie na Slovensku a vyhlasujem, že pre nich hľadám pokoriteľa – ak máte tipy, posielajte na mlsajte @ gmail.com, cez Facebook, Twitter, či Instagram.
Hodnotenie polievky 9,5 / 10
Hodnotenie halušiek 10 / 10
Dátum a čas návštevy: 20. 01. 2018 po 15