Po niekoľkých streetfoodových dobrotách sa tento krát vraciam ku niečomu, čo tu bolo ešte v čase keď nikto pojem streetfood nepoznal a predsa toto jedlo do neho patrí. Asi najrozšírenejšou je informácia, že langoše sú pôvodom z Maďarska. V
Petržalských langošoch som si aj na túto tému dobre pokecal a čas, pokým sa môj vysnívaný s bryndzou a slaninkou pripravoval uletel rýchlo.
Čerstvo pred vami urobený a upečený a ešte s kombináciou bryndza - slaninka - jarná cibuľa... Čo viac si môže človek priať? Asi už len to, aby mu pri jeho jedení nepršalo za krk. No nemôže byť všetko ideálne. Stačí, že bolo jedlo. Možno by som do budúcna zvážil taký, kde by bola len bryndza bez smotany, no pomer týchto surovín bol akceptovateľný a asi je to zvolené takto aj preto, aby sa dala "omáčka" vytlačiť z fľaše.
Hlavné však je, že ak na tento, či prípadne langoš plnený pulled porkom dostanete chuť, určite neoľutujete. Samozrejme v ponuke sú aj klasické prísady, alebo špaldový langoš - keby niekto chcel zdravšiu variantu. Aj keď... No stále je vyprážaný v oleji, tak neviem. :) Je to asi to isté ako si dať ku burgru namiesto hranoliek šalát s dressingom.
Vonku by už mohlo byť krajšie, vyrazte von, ak pôjdete na svojom, je to jedno, no ak na žltom bicykli, kúsok vedľa ho aj odparkujete. Aspoň si môžete povedať, že ho zase cestou domov "vyšlapete" :)