Majáles v Bratislave sledujem vždy od začiatku ako sa začína črtať jeho podoba. Interpreti, ale aj food court svojim obsadením robia z tejto akcie jednu z najlepších v roku, ktorá sa tu dá zažiť. Keď som zaregistroval, že na facebook pridali, že tu bude akési
Fašírkovo prvé ma napadlo, že som zvedavý čo to bude zač.
Keď som sa sem teda včera vybral a prešiel si prvé kolečko stánkov na overenie terénu, ku jeho koncu som sa pri Fašírkove rovno zastavil. Chcel som si nechať poradiť, čo je lepšie. No veď vyberte si sami, či fašírku do žemle, alebo so zemiakovou kašou a opečenou cibuľkou. Zemiaková kaša je vlastná, nie je to tá polotovarová gumená. Zvolil som ale nakoniec verziu v praclíkovej žemli. Predsa len má bližšie ku burgrom, na ktoré mám slabosť. Ako som sa dozvedel, toto bola prvá akcia, na ktorej sa Fašírkovo vyskytlo.
Čerstvá paradajka, šalát a plátok syra sa výborne hodili ku fašírke a majonéze, ktorá tu bola. Je to príjemná zmena, ktorá tiež obohatí nejeden festival, hody, či iné akcie. Dnes pravdepodobne neodolám aj inej verzii z ponuky - k kašou, alebo vo forme špízu s rösti (zemiakovými plackami).
Bohužiaľ zatiaľ nie je stále miesto, kde ich nájdete a tak si musíte pozrieť facebook, či instagram, aby ste vedeli kam na ne.