Posielali ste nás "choďte do Buchtárne!". Sme radi, keď nás pošlete, kde vám chutilo. Vaše odporúčanie sa týkalo bryndzovej buchty. Po tom ako bola v prevádzke v Auparku vypredaná sme teda išli do mesta, tam kde sa
Buchtáreň zrodila. Do malého nenápadného boku vstupu kamsi inam.
Privítala nás príjemná obsluha a pult s rôznymi posýpkami, ktoré si môžete dať na sladké buchty. Dali sme na radu nášho čitateľa a objednali si slanú - plnenú bryndzou a so smotanou, jarnou cibuľkou a slaninkou na vrchu. Pred výpravou sme sa pozreli do čoho ideme a to, čo bolo na tanieri sa perfektne zhodovalo s fotkami z facebooku. Hore schodmi sme sa vybrali ku stolíku a zistiť, prečo nás sem čitateľ poslal.
Po prvom odrezaní a ochutnaní som to ihneď pochopil. Ľutoval som iba to, že toto bola druhá zástavka v krátkom čase a tak sa mi už ďalšia nevojde nikam.
Naša typická bryndza v pôvodne sladkom výmysle - parenej buchte doplnená o smotanu, slaninku a cibuľu je perfektný nápad ako sa aj také jedlo, ktoré poznáte hlavne zo školskej jedálne, či občasného obedového menu v niektorých reštauráciách dá ponúknuť aj na ulici v 21. storočí. Buchta bola čerstvá, príjemnej konzistencie a chuti. Navyše s cenovkou 2,90€ a druhou za 2€ ju asi zaradíme častejšie na jedálniček. Či už v tejto verzii, mäsovej, alebo niektorej zo šiestich sladkých (slivka, nutella, jahoda, marhuľa, čučoriedka, vanilka). Vďaka rôznym posýpkam si vytvoríte množstvo kombinácii a tak si môžete dať pokaždé inú.
Aj Buchtáreň sa rozhodla myslieť na celiatikov a tak si tu môžu pochutnať aj na bezlepkových buchtách.
Čitateľovi ďakujeme za tip, že nás sem poslal a kartičku, ktorú sme dostali od pána za pultom určite využijeme. Vrámci vernostného systému dostanete pečiatku za každé minuté 4€. Keď kartičku naplníte (5 pečiatok), máte buchtu podľa vlastného výberu zadarmo.