Opäť sme sa vybrali na potulky mestom a cez obed nás to zlákalo na Panskej do
Gatto Matto. Jedlá, ktoré sa tu podávajú patria dlhodobo medzi nadštandard a to kvalitou, ale aj vzhľadom. Preto keď sme išli okolo, nebolo sa o čom rozhodovať, len dúfať, že bude voľné.
V aktuálnom dennom menu bol vývar, alebo batátový krém. Vývar poznáme, tak sme si dali trochu zmeny. Krém bol perfektný, hustý, dobre ochutený, aj keď trošku menej slaný, no vždy sa dá ľahšie dosoliť, ako opačne. Hlavne, je to veľmi subjektívne, takže toto neberiem ako námietku. Namiesto napísaných krutónov bol ku nemu trojuholník opečeného toastového chlebu.
Domáce cestoviny s cherry paradajkami, olivami a permezánom v paradajkovej omáčke boli priamo neskutočné. Bolo cítiť, že sú domáce a čerstvé, čo je tu ale štandard a omáčka bola skvelá. Na chvíľu ma expresne preniesla do Talianska. Oceňujem, že paradajky boli fresh a nie moc tepelne upravené, takže boli lahodné. Čo sa týka paradajok, olív, ale aj parmezánu, kuchár nešetril.
Pokiaľ máte chuť na perfektnú taliansku kuchyňu, určite tu nebudete sklamaní.