Často sa stáva, že okolo niečoho chodíte každý deň, alebo aspoň často a nevšimnete si to. Tak to bolo kedysi aj u nás s
Hambáčom.
Jedna z najrušnejších ulíc Bratislavy na svojom kraji skrýva nenápadný stánok na kolesách, ktorý je k Ivanovi čelom, k lesu chrbtom... Teda vlastne chcel som napísať chrbtom ku Bajkalskej. Pre bezpečnosť čakajúcich na burgre je to lepšie, lebo takto môže byť rad dlhší a netrčí do cesty.
Odporúčame pozrieť si
facebook, keď sa sem budete chystať či je práve otvorený a v neskorších hodinách či sa náhodou už všetky nevypredali.
Privíta vás tu pán - majiteľ tohto stánku, ktorý je vždy milý a počas toho ako čakáte na svoj kúsok sa s ním dá podebatovať o rôznych veciach. Pozrite si ako sa venuje každému jednému a ako sa postupne obyčajná másová placka mení a obkladá. Testovali sme už hamburgre, kde bolo veľa zeleniny a to až tak, že nebolo cítiť mäso. Tu je zeleniny dostatok a v takom pomere ku mäsu, syru, či slaninke, že ich perfektne dopĺňa. Reč je o hambáči so syrom a slaninou z ponuky. Nájdete v nej aj špeciál s dvojitým syrom a trojitou slaninou. Určite poteší každého vyznávača hesla "slaniny nikdy nie je dosť". No ale vráťme sa ku nášmu hodnotenému burgru.
Keď sa do neho zahryznete, zistíte, že sa sem určite vrátite. Neviem vám povedať, čo je na ňom najlepšie, či je to roztečený syr, na neho položená žeravá slanina a na výpeku na grile opekaná červená cibuľa, alebo niečo iné. Možno aj tá zvnútra opečená žemľa... Je to ale celok a tak je perfektný. Mäso, ktoré je štavnaté a trochu mastné v ňom určite neprehliadnete ani chuťovo, ani vizuálne.
Hambáč na Bajkalskej je jednoznačne kandidátom na vysoké priečky v top rebríčku hamburgerov (ktorý pripravujeme). Nejeden vyznávač hamburgerového náboženstva sa sem už určite vybral a aj vrátil rovnako ako my. Osobne mi ku nemu chýbajú hranolky, alebo nejaká príloha, no práve pri jednom z rozhovorov počas môjho čakania naň som sa dozvedel, že by mohli byť v ponuke len mrazené a to pán zo stánku radšej do ponuky ani nedáva. Niekedy je naozaj lepšie držať sa hesla - menej je viac. Vďaka tomu je ponuka o ne ochudobnená, ale o to chutnejšia. Spomenieme ešte, že je v ponuke aj bezlepková verzia. Teda sú tu vítaní aj burgrožrúti, ktorí sa nekamarátia s lepkom.
Dozjedenia!