Spustenie kalendára podujatí
18. mája 2018Beer & burger fest Bratislava 2018
1. júla 2018
Prvú júnovú sobotu sme dostali pozvanie na skvelú grilovačku, ktorú organizovala spoločnosť
Big Green Egg na Slovensku. Akcia sa začínala pre verejnosť o 11, kedy už mala väčšina šéfkuchárov rozpálené zelené vajíčka a išli návštevníkom ukázať, že zelené vajíčka nie sú len grily, kde si urobíte mäso, či zeleninu. Možnosti využitia tu boli perfektne ukázané. Ku tomu sa ešte dostaneme neskôr. V poslednej fotke z následujúcej galérie nájdete organizačný plán a môžete si pozrieť aké kuchárske esá sa tu nachádzali. Za zmienku určite stoja stánky pána Frola (Village Resrot Hanuliak v Belej), Marek Ort (culinaryservis.sk), Michal Konrád (Fou Zoo), Martin Korbelič, Jaroslav Ertl, Ľubomír Lovecký (Towers Steak & Salad Restaurant) a iní, veď sa pozrite sami. :)
Postupne sme sa boli pozrieť, ktorý tím čo skrýval pod zeleným vrchom vajíčka. Zistili sme, že vo vajíčku pripravíte od pečenej pražskej šunky, cez rôzne steaky a kotlety, hamburgre, morské plody... Až po koláče! Všetko z týchto menovaných vecí sme si tu mohli nie len pozrieť, ale aj ochutnať.
Ako vidíte, jedná sa o tak multifunkčnú vec, ako boli kedysi remosky. :) Len s tým rozdielm, že vďaka zelenému vajíčku povýšite vašu gastronómiu na vyšší level. Zvolili sme stratégiu degustovania jedál postupne. Toľko rôznych dobrôt, ktoré by oči zjedli hneď sa nedalo ani len ochutnať naraz. Postupne sme pre vás lovili zábery a pri každom kolečku ochutnali iné jedlo. Okrem jedál tu boli aj skvelé domáce lekváre vhodné ku mäsám všetkých druhov, káva lahodnej chuti, ale aj home made sirupy. Návštevníkom naozaj nič nechýbalo. Popri všetkom spievala kapela a akciu moderoval Peter Justin Topoľský. Našli sa tu aj dobrotky ako čokoládovo-cviklový koláč, alebo pizza od Richarda Sulíka. Ten zatiaľ nepotvrdil, že by zmenil pôsobisko. Keď som sa však rozprával s inými kuchármi, každý si akciu pochvaľoval a boli ochotní sa s ľuďmi odfotiť, či prehodiť pár slov - rád ako pripraviť to, čo práve aj oni predvádzali.
Nie každý má možnosť sa s takýmito esami porozprávať každý deň a tak som aj ja bol potešený. Niektorí tu boli prvý krát, avšak ako sami povedali, ak budú môcť, prídu opäť. My v mlsajte.sk sme na tom rovnako. :) Akcia bola viac ako podarená a aj počasie, ktoré zabezpečilo dve krátke osvieženia pár kvapkami vody vyšlo na jednotku.
Už teraz sme sa dočítali na oficiálnej stránke Big Green Egg Slovensko, že sa na rovnaké podujatie môžete tešiť aj prvú júnovú sobotu v roku 2019. Dovtedy ešte zjeme veľa steakov, burgrov a iných dobrôt, ale veríme aj, že si nájdete čas na takéto doslova gastroporno naživo. Iný vhodnejší výraz asi neexistuje.