Priznajte sa, kto si nedá občas niečo sladké?
Na trhu je množstvo sladkostí, keksíkov, nátierok, cukríkov, perníkov a iného. Na prvý pohľad sa odlišujú iba výzorom a obalom, no verte, že rozdiely, ktoré v nich sú sú omnoho väčšie. Lepšie ich zistíte podľa chuti, alebo podľa zloženia.
Naši členovia už dávnejšie odhalili jeden z klenotov slovenských výrobcov. Nie, nie je to Mila, ani ručne robené čokolády, máme na mysli ručne robené perníky, ktoré vyrába Erbia s. r. o. a v obchodoch ich nájdete ako
Ertlovské perníky.
Ako hovorí aj nápis pod fotkou zakladateľa, sú tu s nami už viac ako 100 rokov, no našťastie sa vyrábajú postupne a nekúpite si naozaj 100 ročný perník. :)
Už pán Jozef Ertl po vyučení v budapešti začal tieto dobroty piecť u nás na Slovensku, aby uživil svojich súrodencov. Medzi osobnosťami, ktoré si na nich mohli pochutnať bol už Tomáš Garrigue Masaryk, ktorý mu udelil zlatú medailu. Postupne sa toto remeslo dedilo v rodine a dnes spoločnosti Erbia šéfuje pravnučka Jozefa Ertla - Bibiána Etrlová.
Perníky sú vyrobené z 90% zo surovín slovenského pôvodu a všetky sa stále vyrábajú ručne. Hlavným sortimentom sú perníky so v šiestich variantoch. Lekvárové plnky sú: slivková, jahodová, ríbezľová, alebo marhuľová. Kombinácie dotvárajú perníky namáčané v čokoláde, či posypané kokosom. V ponuke sú aj sezónne výrobky a to vianočné perníky, či veľkonočné vajíčka.
Prečo si ale kúpiť práve tieto perníčky?
Hlavne kvôli vysokej kvalite, overenej receptúre a perfektnej chuti. V zmysle hesla - menej je niekedy viac majú Ertlovské perníčky kratšiu trvanlivosť ako niektoré iné na trhu, no je to preto, že je inde použité množstvo chemických a konzervačných látok. Na druhej strane - nekupujeme si ich predsa preto, aby boli pol roka v skrini. :)
Nižšie nájdete link na zoznam predajní, kam si môžete ísť ten svoj kúpiť.